Fietsen in Overijssel

Overijssel is een vijfsterren fietsprovincie, hier kun je 365 dagen naar hartenlust fietsen. Onderweg kom je allerlei landschappen tegen. Rivierlandschap gaat over in historische steden. En heidevelden, weilanden, houtwallen, nevengeulen en bossen wisselen elkaar aangenaam af. Er is een fietsnetwerk met knooppunten en fietsroutes geschikt voor fiets, mountainbike en elektrische fiets. Bekijk ook eens deze speciale fietsroutes voor kinderen.

In de fietsregio’s Salland, Vechtdal, Twente, IJsseldelta en Weerribben-Wieden vind je altijd een route die bij je past en er zijn talloze afstaplocaties om even uit te rusten en te genieten onder het genot van een hapje of drankje…

Fietsarrangement Rondje Regge en Heuvelrug

€ 385,00 p.p.

Pak de fiets en verken de bossen en de heuvels van het nationaal park met de weidse vergezichten over de uitgestrekte heidevelden en de kronkelende fietspaden langs de Regge

Wist je dat?

Overijssel de bakermat van de fiets en het sportief fietsen van Nederland is? In 1869 richtte Hendrikus Burgers in Hanzestad Deventer de ‘Eerste Nederlandsche Rijwielfabriek Burgers’ op. Het was de eerste rijwielfabriek in Nederland en heeft de hele ontwikkeling van het rijwiel, van houten vélocipède tot moderne sportfiets, mede vorm gegeven.

De populariteit van de Burgers fietsen leidt in 1871 tot de officiële oprichting van de Vélocipède Club ‘Immer Weiter’. Deze Overijsselse wielerclub wordt beschouwd als de eerste van Nederland en mogelijk zelfs de eerste ter wereld! Immer Weiter neemt hierdoor een unieke plaats in binnen de ontwikkeling van de wielersport in ons land.

Fietsen door de regio's

De fietsregio’s Salland, Vechtdal, Twente, IJsseldelta en Weerribben-Wieden bieden je een veelzijdigheid waar het authentieke landleven en historische steden zorgen voor een prachtig decor. Hier vind je altijd een route die bij je past en daarnaast tippen wij je over leuke afstap locaties om even uit te rusten, wat te eten/drinken of gewoon even te genieten van het uitzicht.

Fietsarrangement Rondje Regge en Heuvelrug

Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Reggedal vormen een uniek natuurgebied. Pak de fiets en verken de bossen en de heuvels van het nationaal park met de weidse vergezichten over de uitgestrekte heidevelden en de kronkelende fietspaden langs de Regge. Eén dag is natuurlijk niet genoeg om alles te beleven.

Boek daarom het speciale 5-daags fietsarrangement met bagage nabrengservice door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het Reggedal.